Wat is manuele therapie ES®?

Manuele therapie ES® is een specialisatie die zich richt op het behandelen van gewrichten. ES staat voor eggshell. Zoals de naam al zegt is het een uiterst subtiele vorm van Manuele therapie waarbij er niets “gekraakt” of “rechtgezet” wordt. Onze methode gaat uit van asymmetrie en voorkeursbewegingen. Ieder mens is namelijk anders van vorm en functioneert zodoende ook anders. Ook gaat Manuele therapie ES uit van een holistische benadering. Dat wil zeggen, dat de plek waar u pijn heeft niet altijd de oorzaak van het probleem hoeft te zijn. Ik behandel zodoende ook altijd het hele lichaam en daardoor duurt een behandeling manuele therapie wat langer, ongeveer 60 minuten.

Aan het begin van het behandeltraject voeren we tests uit om te bepalen wat uw voorkeursbewegingen zijn en in welke richting er behandeld wordt. De bewegingen zijn uiterst subtiel en doen geen pijn, hooguit de druk van de vingers van de behandelaar zijn voelbaar.

De dagen erna kunt u wat napijn ervaren in de vorm van spierpijn of een beurs gevoel. Dit is normaal en verdwijnt meestal weer met 2 a 3 dagen.